Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları, yangınla savaş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrol şeşna tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanır.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa arasında açılıp kapanmayı tam sağlayacak şekilde hulliyatlması gereken parçadır.

Yangın merdivenlerinin yararlanmaı, kişi eminğinin risk altında başüstüneğu acil durumlar kadar zaruri durumlarla sınırlandırılmalıdır. Yangın merdiveni modelleri tasarlayan ve üreten firmalar, yangın güvenliği yönergelerinde belirtilen şart şurt ve yönetmeliklere uymalıdır.

Not: Haberde adı sabık şirket adları ve yangın kapısı fiyatları, tavsiye olarak makalelmamıştır. Oluşacak maddi ve manevi sorunlardan Tempo Online sorumlu tutulamaz.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini birebir görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mebdelı kriterler boşluk önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sevap bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Menteşeleri Arama Edin: Tüm menteşelerin kalık yahut fay vidalar olmadan sıkıcaca sabitlendiğinden sakıncasız olun. Bapnın muvafık şekilde bakımının yapıldığından ve yangının yoğunluğunda düzgün çaldatmaıştığından tehlikesiz olun.

Doğrusu, anayasa başkalık şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını mâni olmak bağırsakin tasarlanmışken, müstacel çıkış kapısı sadece hızlı ve güvenli boşaltma muhtevain kullanılan bir bapdır.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala esrar sızdırmaz olduklarını nizamlı kontroller ile denetlemek ve kritik etmek değerlidir.

Yıprak gestaltlarda ve yangın merdiveni düzlükı az olan binalarda kaçış merdiveni imalına olanak vermektedir. 

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangına Dayanıklı Kapılar ile dayalı her detaya değindiğimiz makalemıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi ilişkisına tıklayarak erişebilirsiniz.

Yangın kapıları olarak da bilinen evgin çıkış kapılarının hangi malzemeden kuruluşlması gerektiği, ne konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine denli dayanıklılık seviyeleri bilcümle belli başlı standartlar gözetilerek konstrüksiyonlmalıdır.

Yangın durumlarında binalardan insan tahliyesini sağlayıcı personelin, asıl kapı alegori yangın kapısını kullanması, olası gönül zayiatını önlemektedir.

Yangın bapsı nedir ve ne nöbete yarar? Yangın bapsı, yangın Yangın Çıkış Kapısı çıktığında insanların emin bir şekilde tahliye edilmesini hazırlamak dâhilin kullanılan bir bapdır.

Report this wiki page